شامپو و اسکراب بدن
کاربرد و استفاده شامپو و اسکراب بدن ها
وقتی به مراقبت از پوست بدن فکر می کنی، احتمالا یکی از اولین چیز هایی که به ذهنت میرسه، شامپو و اسکراب بدن هست. شامپو و اسکراب بدن از مهم ترین ابزار هایی هستن که می تونی برای تمیز کردن و نرم کردن پوستت ازشون استفاده کنی. حالا بیا با هم مفصل در موردشون صحبت کنیم و ببینیم اصلا چرا استفاده از شامپو و اسکراب بدن اهمیت داره و چطور می تونن به داشتن پوست سالم تر و شفاف تر کمک کنن.
شامپو بدن چیه و چرا باید ازش استفاده کنیم؟
برای بررسی شامپو و اسکراب بدن، اول بریم سراغ شامپو بدن. شامپو بدن یه محصول مایع یا ژلی هست که برای تمیز کردن بدن استفاده میشه. شاید بگی خب، من که با صابون هم می تونم بدن خودم رو بشورم، چرا باید شامپو بدن بخرم؟ این سوال برای خیلی ها پیش میاد، ولی باید بدونی که شامپو بدن یه سری ویژگی های خاص داره که صابون نداره.
یکی از مهم ترین مزایای شامپو بدن این هست که معمولا pH پوست رو متعادل نگه می داره. این یعنی وقتی از شامپو بدن استفاده می کنی، پوستت کم تر خشک میشه و رطوبتش هم بهتر حفظ میشه. بر عکس، صابون ها معمولا می تونن پوست رو خشک و زبر کنن چون pH اون ها بالا تر هست. پس اگه پوست حساسی داری یا به راحتی دچار خشکی میشی، شامپو بدن بهترین گزینه هست.
علاوه بر این، شامپو بدن اغلب حاوی ترکیبات مرطوب کننده مثل گلیسیرین یا روغن های طبیعی هست که به پوست کمک می کنن نرم و لطیف بمونه. پس وقتی از شامپو بدن استفاده می کنی، در واقع داری یه نوع آبرسانی هم به پوستت هدیه میدی. این موضوع به خصوص برای کسانی که تو مناطق خشک زندگی می کنن یا پوستشون مستعد خشکی هست خیلی مهمه. پس ادامه بدیم تا بیش تر با شامپو و اسکراب بدن آشنا بشیم.
انواع مختلف شامپو بدن
برای این که بیش تر با شامپو و اسکراب بدن آشنا بشیم، بریم انواع مختلف شامپو بدن رو بررسی کنیم. حالا که متوجه شدی چرا شامپو بدن مفیده، باید بدونی که انواع مختلفی از شامپو بدن وجود داره و هر کدوم از اون ها ویژگی های خاصی دارن که می تونی بر اساس نوع پوستت از بین اون ها انتخاب کنی. برای مثال:
- شامپو بدن مرطوب کننده: این نوع شامپو بدن معمولا حاوی موادی مثل روغن نارگیل، شی باتر یا آلوئه ورا هست که به شدت به پوست آبرسانی می کنن. اگه پوست خشکی داری، این نوع شامپو بدن برات عالیه.
- شامپو بدن ضد باکتری: برای کسایی که پوست اون ها مستعد جوش یا آکنه بدن هست، شامپو بدن ضد باکتری می تونه کمک کنه تا باکتری های مضر رو از بین ببره و به تمیزی پوست کمک کنه.
- شامپو بدن لایه بردار: این نوع شامپو بدن حاوی ذرات ریز هست که کمک می کنه پوستت از سلول های مرده تمیز بشه و شاداب تر به نظر بیاد. این محصول خیلی شبیه اسکراب بدن عمل می کنه و یه جورایی ۲ در ۱ هست.
- شامپو بدن بدون عطر: اگه پوستت حساس هست یا به عطر ها حساسیت داری، بهتره از شامپو بدن های بدون عطر استفاده کنی تا از تحریک و خشکی پوست جلوگیری کنی.
اسکراب بدن چیه و چرا باید ازش استفاده کنیم؟
برای این که بتونیم بهتر با شامپو و اسکراب بدن آشنا بشیم، باید اسکراب بدن رو هم خوب بشناسیم. پس بریم سراغ اسکراب بدن. اسکراب بدن محصولی هست که معمولا به شکل کرمی یا ژلیه و دانه های ریزی داخل خودش داره. این دانه ها به لایه برداری از پوست کمک می کنن و باعث میشن سلول های مرده پوست از بین برن و پوست جدید و تازه خودش رو نشون بده.
یکی از دلایلی که استفاده از اسکراب بدن مهم هست اینه که با از بین بردن سلول های مرده، به پوستت اجازه میده تا بهتر نفس بکشه و کرم ها یا لوسیون هایی که بعد از حموم استفاده می کنی بهتر جذب بشن. علاوه بر این، اسکراب بدن می تونه به باز شدن منافذ پوست کمک کنه و مانع از بسته شدن اون ها بشه که در نهایت باعث کاهش جوش و آکنه های بدنی میشه. حالا برای شناخت بهتر شامپو و اسکراب بدن، بریم سراغ انواع اسکراب بدن.
انواع اسکراب بدن
حالا برای این که بهتر با شامپو و اسکراب بدن آشنا بشیم، نیازه ببینیم که اسکراب بدن چه انواعی داره. مثل شامپو بدن، اسکراب بدن هم انواع مختلفی داره و هر کدوم از اون ها می تونن برای نیاز های خاص پوستت مناسب باشن. برای مثال:
- اسکراب های قندی یا نمکی: این نوع اسکراب ها حاوی دانه های قند یا نمک هستن که به صورت طبیعی پوست رو لایه برداری می کنن. اگه دنبال یه لایه بردار طبیعی و ملایم می گردی، این نوع اسکراب عالی هست.
- اسکراب های شیمیایی: بعضی اسکراب ها به جای دانه های فیزیکی، حاوی اسید های میوه یا لاکتیک اسید هستن که به آرامی لایه برداری شیمیایی انجام میدن. این نوع اسکراب ها معمولا برای پوست های حساس یا کسانی که نمی خوان به پوستشون آسیب فیزیکی وارد کنن، مناسب هستن.
- اسکراب های کرمی: این نوع اسکراب ها معمولا خیلی ملایم هستن و علاوه بر لایه برداری، پوست رو هم مرطوب می کنن. برای کسایی که پوست خشک دارن، این نوع اسکراب ها می تونن گزینه خوبی باشن.
بهترین روش استفاده از شامپو و اسکراب بدن
حالا که فهمیدی شامپو و اسکراب بدن تا چه حدی می تونن برای پوستت مفید باشن، وقتش رسیده که که بدونی چطور باید از اون ها استفاده کنی تا بهترین نتیجه رو بگیری.
- شامپو بدن: معمولا بهتره شامپو بدن رو با یه لیف نرم یا اسفنج استفاده کنی. یه مقدار کمی از شامپو بدن رو روی لیف بریز و به آرومی روی پوست خودت ماساژ بده. حواست باشه که زیاد لیف رو روی پوستت فشار ندی، به خصوص اگه پوست حساسی داری.
- اسکراب بدن: برای استفاده از اسکراب بدن، اول پوستت رو با آب گرم مرطوب کن. بعد یه مقدار از اسکراب رو به صورت دایره ای روی پوستت ماساژ بده. بهتره این کار رو با دستت یا یه دستکش مخصوص اسکراب انجام بدی. زیاد به پوستت فشار نیار چون ممکنه باعث تحریک بشه. بعد از چند دقیقه ماساژ، بدن رو با آب بشور.
هر چند وقت باید از شامپو و اسکراب بدن استفاده کرد؟
استفاده از شامپو بدن رو می تونی روزانه انجام بدی. به خصوص اگه از یه شامپوی بدن مرطوب کننده استفاده می کنی، پوستت به خوبی تغذیه و آبرسانی میشه.
اما اسکراب بدن یه محصولی هست که نباید هر روز ازش استفاده کنی. چون لایه برداری مداوم می تونه به پوست آسیب بزنه و اون رو حساس کنه. برای پوست های معمولی، ۲ تا ۳ بار در هفته استفاده از اسکراب کافی هست. اگه پوست حساسی داری، بهتره فقط هفته ای یه بار از اسکراب استفاده کنی.
نتیجه گیری
به طور کلی، شامپو و اسکراب بدن هر دو از محصولاتی هستن که می تونن پوستت رو تمیز، شاداب و نرم نگه دارن. شامپو بدن یه گزینه عالی برای تمیز کردن و مرطوب کردن پوست به طور روزانه هست و اسکراب بدن بهت کمک می کنه تا سلول های مرده پوستت رو از بین ببری و پوستی نرم تر و درخشان تر داشته باشی.
یادت باشه که همیشه محصولات مناسب پوستت رو انتخاب کنی و حتما قبل از خرید، ترکیبات شامپو و اسکراب بدن رو بخونی. بعضی از محصولات ممکنه حاوی مواد شیمیایی مضری باشن که پوستت رو تحریک کنن، پس حتما دنبال محصولات طبیعی و بدون عطر و بو باش، به خصوص اگه پوست حساسی داری.
در نهایت باید بگم که استفاده منظم و درست از شامپو و اسکراب بدن می تونه بهت کمک کنه تا همیشه پوستی سالم و زیبا داشته باشی. امیدوارم این مطلب مفصل کمکت کرده باشه تا اطلاعات بیش تری در مورد شامپو و اسکراب بدن داشته باشی و بهتر بدونی چطور از این محصولات ضروری و کاربردی استفاده کنی.