گلیتر
کاربرد و استفاده گلیتر ها
خب بریم سراغ دنیای جذاب و رنگارنگ گلیتر. این محصول چیزی نیست که بشه راحت از کنارش عبور کرد، این موجودات براق و درخشان تو همه چی و همه جا خود نمایی می کنن، از لوازم آرایش و کار های دستی گرفته تا لباس های مخصوص مهمونی و حتی دکوراسیون. پس بریم و با هم هر جایی که این محصول کاربرد داره رو بررسی کنیم و دقیق تر با این ذرات جذاب و پر زرق و برق آشنا بشیم.
تاریخچه و پیدایش گلیتر
خیلی ها فکر میکنن که این محصول یه پدیده جدید تو دنیای مد و زیبایی هست، ولی راستش رو بخوای ایده اساسی استفاده از چیزای براق و درخشان به دوران باستان بر می گرده. برای مثال مصری های باستان از پودر های براق استفاده می کردن تا توی لباس ها و حتی صورت های خودشون جلوه بیش تری ایجاد کنن. این پودر ها چیزی شبیه گلیتر بودن ولی از سنگ های خاص و مواد طبیعی ساخته می شدن.
حالا که به دوره مدرن تر بر گردیم، باید بگم که این محصول به شکل امروزی خودش توسط یه آدم مبتکر در دههی ۱۹۳۰ درست شد. یه کشاورز به اسم هنری روشیه تصمیم گرفت از ضایعات پلاستیک استفاده کنه و موفق شد این ذرات براق و ریز رو به دنیا معرفی کنه. تا اون موقع کسی به همچین چیزی فکر نکرده بود. این اختراع کوچولو باعث شد که این محصول به یه عنصر مهم تو دنیای مد و زیبایی تبدیل بشه.
گلیتر در لوازم آرایش
اگه تنها یه جا باشه که این محصول توش حسابی جای خودش رو باز کرده باشه، اون لوازم آرایشه. استفاده از این محصول توی میکاپ یه راه سریع برای تبدیل یه آرایش ساده به یه ظاهر خیرهکننده و خاص به حساب میاد. سایه های چشم گلیتری همیشه بین طرفداران آرایش محبوب بودن. وقتی توی مهمونی شبانه می خوای حسابی بدرخشی، یه کم سایه گلیتری رو پلک ها معجزه می کنه. برق لب های گلیتری هم یکی از چیز هایی هست که می تونه لب ها رو حسابی برجسته و جذاب نشون بده. یا برای مثال اون رژ لب های گلیتری که وقتی می زنی، دیگه همه نگاه ها به سمت لب های تو بر می گرده.
ولی کاربرد این محصول خیره کننده فقط به همین ها محدود نمیشه. خیلی از محصولات پوستی، مخصوصا هایلایتر ها هم یه کم از این محصول رو داخل خودشون دارن. وقتی هایلایتر رو به استخوان گونه یا نوک بینی می زنی و زیر نور قرار می گیری، اون درخشش خاص و جذاب رو خوب حس می کنی. این محصول این جا هست که جادو می کنه و یه درخشش طبیعی و جذاب به صورت تو میده.
کاربرد در مد و فشن
کاربررد این محصول فقط توی میکاپ و زیبایی نیست؛ توی لباس ها و حتی اکسسوری ها هم جا داره. احتمالا توی یه مهمونی شبانه با یه لباس پر زرق و برق و خوشگل روبرو شدی. لباسی که وقتی زیر نور برق می زنه، چشم ها رو به خودش خیره می کنه. خیلی از طراح های معروف مثل ورساچه و شنل تو طراحی های خودشون از پارچه هایی استفاده می کنن که داخلش از این محصول استفاده شده تا به لباس ها یه حس لاکچری بدن. این محصول نه تنها توی لباس، بلکه توی کیف ها، کفش ها و حتی جواهرات هم جای خودش رو باز کرده.
البته شاید یکی بگه که این محصول خیلی به درد مراسمهای خاص می خوره و استفاده روزمره نداره، ولی باور کن که خیلی ها از اکسسوری های آغشته به این محصول توی استایل های روزمره خودشون هم استفاده می کنن. یه جفت کفش گلیتری با یه استایل ساده، می تونه همون چیزی باشه که بهت یه حس خاص میده.
کاربرد های هنری
خب حالا بیایم به دنیای هنر و کار دستی. چه نقاشی کنی، چه بخوای یه کارت تولد درست کنی، این محصول همیشه کار رو برات جذاب تر می کنه. این ذرات براق می تونن به هر کاری یه جلوه متفاوت بدن. توی کار دستی های مدرسه ای، این محصول یکی از پر طرفدار ترین چیز ها به حساب میاد. بچه ها عاشق استفاده از این ذرات رنگارنگ و پر زرق و برق روی کاغذ ها و کار های هنری خودشون هستن. کافیه یه چسب برداری و روی کارت بریزی، بعد هم این محصول براق رو روش بپاشی. کارتت تبدیل میشه به یه اثر هنری درخشان که تو چشم همه خواهد بود.
گلیتر و محیط زیست
خب تا این جا خیلی از خوبی های این محصل گفتیم، ولی بذار یه کم هم از مشکلاتش هم حرف بزنیم. این محصول از پلاستیک ساخته میشه و این یعنی می تونه به محیط زیست آسیب وارد کنه. وقتی ازش استفاده می کنیم، خیلی راحت وارد طبیعت میشه و تجزیه نمیشه. این باعث میشه حیوانات دریایی و آبزی ها از این ذرات براق تغذیه کنن و آسیب ببینن. به همین خاطر هست که خیلی از فعالان محیط زیست از مردم می خوان که کمتر از گلیتر استفاده کنن یا دنبال نسخه های زیست پذیرش باشن. الان هم یه سری برند ها این محصولات رو به شکل زیست تخریب پذیر ساختن که از مواد طبیعی درست میشه و بعد از یه مدت توی طبیعت تجزیه میشه.
توی جشن ها و مناسبت ها
یه جاهایی هست که این محصول بدون شک همیشه استفاده میشه. یکی از اون جا ها جشن ها هست. اگه فکر کنی، هر جشنی که یه جورایی پر زرق و برق باشه، بدون این محصول کامل نمیشه. برای مثال توی جشن هالووین یا کارناوال ها، مردم خیلی از این محصول برای تزیین صورت و بدن خودشون استفاده می کنن. گاهی اوقات فقط کافیه که یه مقدار از محصول رو روی صورت یا موهات بزنی و تموم. همین کار می تونه استایل خاص و هیجان انگیزی بهت بده. حتی توی مهمونی های سال نو هم، گلیتر حسابی پر طرفدار هست. مخصوصا توی کشور هایی مثل امریکا، زمان سال نو، اون موقع که ساعت ۱۲ میشه و همه شروع به خوشحالی می کنن، گلیتر ها هم شروع می کنن به درخشیدن.
گلیتر توی دنیای دکوراسیون
خونه ها و فضا های مختلف رو هم میشه با استفاده از این محصول جذاب ترکرد. برای مثال توی اتاق خواب یا مهمونی های خونگی، این محصول می تونه به دکوراسیون جلوه خاص و جذابی بده. گاهی یه شمع گلیتری یا بالشت هایی که پارچه های براق دارن، کل فضای خونه رو عوض می کنن. حتی خیلی از آدم ها از این محصول توی تزیین دیوار های خونه یا محل کارشون استفاده می کنن. این دیگه به خودت بستگی داره که چه طوری می خوای از این محصول جذاب توی خونه خودت استفاده کنی. شاید یه تابلو با این محصول درست کنی یا حتی رو میز هات پخش کنی تا به فضای خونت جلوه بده.
گلیتر توی دنیای دیجیتال
تو دنیای دیجیتال هم این محصول راه خودش رو پیدا کرده. حتما استیکر ها یا گیف های گلیتری رو توی شبکه های اجتماعی دیدی. اینا توی چت ها و پست ها استفاده میشن تا مکالمات رو براق تر و شاد تر کنن. حتی خیلی از اپلیکیشن ها هم توی آپدیت های اخیر خودشون از جلوه های پر زرق و برق برای فیلتر های دوربین یا تم های اپ استفاده کردن.
نتیجهگیری
این محصول یه ابزار جذابه که تو هر حوزهای که فکر کنی جا داره. از آرایش و مد گرفته تا هنر و دکوراسیون، این ذرات براق و رنگارنگ همیشه کاری میکنن که تو چشم باشی. البته باید حواسمون باشه که وقتی از اونا استفاده میکنیم، تاثیرش رو روی محیط زیست هم در نظر بگیریم.